راه های جدید درمان افسردگی شدید
آمارهایی که در مورد افسردگی وجود دارد متعجب کننده است. بیش از 350 میلیون نفر از افرادی که در سرتاسر جهان زندگی می کنند از افسردگی رنج می برند.
تنها در سال 2015، حدود 16.1 میلیون بزرگسال حداقل یک دوره افسردگی را تجربه کرده بودند.
افسردگی یکی از دلایل شایع ایجاد ناتوانی در سرتاسر جهان است و تنها بزرگسالان را تحت تاثیر خود قرار نمی دهد. افسردگی در نوجوانان نیز در حال افزایش است. علی رغم وجود طیف وسیعی از داروهای ضد افسردگی، 10 الی 20 درصد افرادی که از افسردگی رنج می برند به افسردگی مقاوم به درمان مبتلا هستند.
درمان های جدید یکی از روش های احتمالی برای پر کردن چنین خلایی هستند و می توانند بهبود بهتری برای بیمار فراهم آورند. محققان در حال بررسی و کاوش روش های جدیدی برای درمان افسردگی هستند.
در این مقاله قصد داریم به همین موضوع بپردازیم.
بازی های ویدئویی:
بازی های ویدئویی ممکن است در میان افراد شهرت و اعتبار خوبی نداشته باشد اما در مقابله با افسردگی یک ابزار قدرتمند خواهد بود.
مطالعه اخیر که توسط دانشگاه واشینگتون انجام شده است نشان می دهد که بازی های طراحی شده به شیوه خاص که با عنوان EVO شناخته شده است می تواند افسردگی را در بزرگسالان بهبود ببخشد.
EVO مشکلات کنترل شناختی افسردگی همچون مشکل در توجه کردن و استفاده از حافظه را هدف قرار می دهد. محققان دریافته اند که با بهبود عملکرد شناختی، خلق و خو و افسردگی نیز بهبود پیدا می کند. بازیهای ویدئویی همانند سایر روش های درمانی رایج افسردگی مفید بوده است.
یکی از نویسندگان این مقاله چنین می گوید: بیشتر بزرگسالان کهنسال که در این مطالعه شرکت کرده بودند به بیشتر داروهایی که برای افسردگی شان تجویز شده بود مقاومت نشان می دادند. به همین خاطر رفتار درمانی که هیچ عارضه جانبی ندارد روش بسیار جذابی بود.
سایر مطالعات انجام شده نیز نشان می دهد که بازی های ویدئویی درمانی می تواند یک درمان موثر برای افسردگی باشد. با اینکه هنوز برای تایید چنین روش هایی به تحقیقات بیشتری نیاز است اما بازی هایی همچون SuperBetter امروزه به طور گسترده در دسترس افراد قرار دارد و می تواند مفید باشد. این نوع ابزارها از این جهت که همه افراد می توانند به آن دسترسی داشته باشند بسیار جالب هستند.
قارچ های جادویی:
سایکدلیک هایی همچون psilocybin ترکیباتی هستند که در قارچ های جادویی یافت می شوند و اخیرا در یکی از مطالعات مورد بررسی قرار گرفته اند. مطالعات انجام شده اثرات چنین موادی بر روی افسردگی، اضطراب، اعتیاد به الکل و سایر شرایط مزمن را بررسی کرده اند. نتایج به دست آمده برای افسردگی، امیدوار کننده است.
مطالعه ای که اخیرا در مجله Biological Psychiatry به چاپ رسیده است نشان می دهد که این ترکیبات می تواند خلق و خو را در افراد سالم بهبود ببخشد.
مطالعات کوچک انجام شده از دانشگاه نیویورک و دانشگاه جان هاپکینز نشان داد که این مواد می تواند بر روی افسردگی در بیماران تاثیر بگذارد.
با اینکه چنین مطالعاتی زیاد گسترده نیست اما یافته های اولیه نشان می دهد که سایکدلیک هایی همچون psilocybin ممکن است تسکین سریع و بهبود طولانی مدت برای افرادی داشته باشد که با افسردگی دست و پنجه نرم می کنند.
مبارزه با التهاب:
همه ما به خوبی می دانیم که التهاب می تواند به بدن آسیب وارد کند اما این تنها بخش نگران کننده ماجرا نیست. التهاب احتمال ابتلای افراد به افسردگی را نیز افزایش می دهد.
در سال 2013، یک مطالعه کوچک نشان داد افرادی که از داروهای ضد التهابی که اغلب برای درمان بیماری های خودایمنی استفاده می شود بهره می برند، نشانه های کمتری از افسردگی را تجربه می کنند. مطالعه کوچک دیگر که در سال 2015 انجام شد نشان می داد افراد افسرده 30 درصد التهاب بیشتری در مغز خود داشته اند.
اما هنوز مشخص نیست که التهاب دلیل اصلی ایجاد افسردگی است یا تنها یک فاکتور دخیل در این بیماری میباشد. هنوز برای تایید چنین مواردی به تحقیقات متعدد نیاز است.
کتامین:
کتامین عی رغم شهرت بدی که در میان افراد دارد می تواند یک درمان مفید برای افسردگی باشد.
داروهای معمولی که برای افسردگی مورد استفاده قرار می گیرند برای آغاز کار خود به 8 هفته یا حتی بیشتر زمان نیاز خواهند داشت. با این وجود،کتامین می تواند نشانه های افسردگی و تفکرات خودکشی را در عرض دو ساعت کاهش دهد.
یکی از مطالعات بالینی در حال بررسی اثرات کتامین بر روی مغز و توانایی آن برای درمان سریع افسردگی است.
الیزابت بالارد،یکی از دانشمندانی که در این حوزه کار می کند چنین گفته است: ما به درمان بهتری برای افرادی که تفکرات خودکشی دارند نیاز داریم. مداخلاتی همچون کتامین می تواند یک روش جدید برای درمان افسردگی و اثرات ناشی از آن باشد.
الکتروشوک درمانی:
علی رغم تصویری که از این نوع درمان در ذهن افراد وجود دارد،الکتروشوک درمانی زیاد هم عجیب و غریب نیست. این نوع درمان می تواند بهبود خوبی در بیماران مبتلا به افسردگی ایجاد کند. در طول الکتروشوک درمانی، یک جریان الکتریکی کوچک به مغز فرستاده می شود و همین امر تشنج کوتاهی را در فرد ایجاد می کند.
انجام این روش درمانی تنها چند دقیقه زمان میبرد اما بیمار در معرض بیهوشی عمومی قرار می گیرد تا احساس درد نکند. بیماران سه بار در هفته برای دو الی چهار هفته این جلسات درمانی را دریافت می کنند و بعد از یک هفته بهبود قابل توجهی در نشانه های خود تجربه می نمایند.
این نوع درمان ممکن است برای بیمارانی که از افسردگی حاد رنج می برند و به سایر داروهای افسردگی پاسخ نداده اند مفید باشد. به خاطر داشته باشید که الکتروشوک درمانی نیز می تواند عوارض جانبی منفی همچون سردرگمی، از دست دادن موقت یا طولانی مدت حافظه، مشکلات قلبی و سردرد را به همراه داشته باشد.
تحریک عمیق مغزی:
تحریک عمیق مغزی که بسیار شبیه الکتروشوک درمانی است از الکتریسیته برای هدف قرار دادن قسمت های خاصی از مغز استفاده می کند.
اگرچه این نوع روش درمانی در ابتدا برای درمان بیماری پارکینسون و کاهش تومورها و حرکات کنترل نشده توسعه یافته بود اما در حال حاضر برای درمان افسردگی نیز مورد بررسی قرار گرفته است. این نوع روش درمانی غیر تهاجمی است و به کمک جراحی یک جفت الکترود در داخل مغز قرار می گیرد.
سپس این الکترودها به ژنراتور کوچکی که بر روی قفسه سینه جاسازی شده است متصل می گردند. با این وجود چنین درمانی هنوز یک فرایند آزمایشی است و عوارض جانبی احتمالی و طولانی مدت آن مشخص نیست.
تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال:
این نوع درمان معمولا زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که سایر روشهای درمانی با شکست مواجه شده باشد. تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال از میدان مغناطیسی برای تحریک سلول های عصبی هدف قرار داده شده در مغز استفاده میکند.
به طور خلاصه، پالس های شدید مغناطیسی می تواند یک جریان الکتریکی ایجاد کند تا نواحی از مغز را که در افراد مبتلا به افسردگی فعالیت کمتری دارند تحریک نماید.
این درمان غیر تهاجمی است اما هنوز در مراحل ابتدایی توسعه قرار دارد و عوارض طولانی مدتش مشخص نیست.
Comments
Post a Comment